Omgeving

Cortona, een geweldige stad binnen handbereik.

 

Zwembad, wij hebben een heerlijk bad om te zwemmen en spelen. 120 cm diepte. Zonder toezicht!

 

Op de heuvel tegenover ons is het openlucht zwembad van Cortona gelegen, ook hier kan je heerlijk zwemmen en spelen.

 

Restaurants, in Cortona is het onmogelijk om slecht te eten wordt er wel gezegd. Het is ons ook nog niet gelukt...

Maar ook in de hele regio is het lekker eten en drinken. Vraag het ons gerust, we reserveren graag een tafeltje voor jullie!

 

Siena, deze mooie stad moet je gezien hebben als je in Toscane bent. Op slechts een klein uurtje afstand.

 

Florence, de parel van Toscane (na Cortona natuurlijk)

 

Rome, goed bereikbaar, ook per trein

 

Lago Trasimeno, vakantie en water, onlosmakelijk met elkaar verbonden toch? Maak een boottocht over het meer, bezoek het mooie Castiglione del Lago op een heuvel aan het meer en geniet van het lekkere ijs op het terras.

 

Perugia, dames opgelet, de chocolade hoofdstad van Italië! Maar ook een hele gave ondergrondse stad vind je hier. Echt een dagje uit!

 

Fietsen, vanaf de agriturismo kan je direct met je mountainbike of racefiets van start. Wij verhuren 2 elektrische fietsen voor het meer relaxe werk. Even een terrasje pakken in Cortona? Dat wordt easy met onze e-bike! Het  blijft natuurlijk wel vakantie...

 

Paardrijden, op 1,5 km afstand is er een manege, je wandelt er zo naar toe!

 

Wandelen, er lopen meerdere  wandelroutes vlak langs ons terrein, en binnen een uur wandel je gewoon naar het centrale Piazza in Cortona. Maar ook een dagtocht is een optie! 

 

Station, op slechts 5 km afstand vind je het station van Camucia-Cortona. Vanaf hier ben je binnen twee uur in Rome en binnen een uur in Florence, zo vanuit de trein het centrum in wandelen. Super leuk voor een dagje uit!

 

Olijfgaard bezoeken, er is een leuke actieve olijfboer die een rondleiding en proeverij op zijn olijven boerderij verzorgt. Echte passie, dat proef je!

 

Chianti, als je richting Siena gaat kom je door de Chianti met haar vele wijnranken en prachtige heuvels, ga binnendoor, skip de snelweg en geniet.